SSL certificaat | Secure Sockets Layer certificaten

Wat is een SSL certificaat?

SSL is een beveiligingsprotocol die de communicatie (de verbinding tussen de gebruiker en de server) op het Internet beveiligd. Hiervoor heeft u een SSL Certificaat nodig.

SSL wordt het meest gebruikt om websites te beveiligen.
Hierbij wordt het "http://" gedeelte in een URL vervangen door "https://", waarbij de s staat voor "secure".
Gegevens zoals persoonlijke informatie of creditcard-gegevens kunnen hierdoor veilig worden uitgewisseld, zonder het risico te lopen dat deze in handen komen van derden.
Bij een SSL verbinding krijgt de bezoeker, afhankelijk van de gebruikte browser, een hangslot of sleutel icoon te zien naast de adresbalk of onderaan in de statusbalk.
beveiligde verbinding ssl certificaat   beveiligde site ssl certficaten

Ook andere TCP/IP-applicatielaagprotocollen zoals SMTP en FTP waarbij de informatie en wachtwoorden normaal onversleuteld over het netwerk gaan, kunnen met SSL worden beveiligd.

Beschikbaar voor een enkele domeinnaam of als Wildcard certficaat

Een SSL certificaat is beschikbaar als standaard certificaat voor een enkele domeinaam vb https://www.uwdomeinnaam.net of als wildcard certificaat waarmee alle subdomeinen van een domeinnaam beveiligd kunnen worden.

Drie manieren van valideren

Er zijn 3 soorten van validatie voor het toekennen van een SSL certificaat:

Domein Validatie
Enkel controle van de domeinnaam, bedrijfsgegevens worden niet opgenomen in het certificaat. Geschikt voor het veilig verzenden van gegevens waarbij de identiteit van de website eigenaar niet belangrijk is. (bijv. connectie met eigen servers)

Business Validatie
Alle bedrijfsgegevens worden gecontroleerd en worden opgenomen in het certificaat. De bezoeker kan de eigenaar hiermee controleren. Deze zijn beter geschikt voor publieke websites. (bijv. sites waar persoonlijke informatie wordt doorgestuurd zoals registratiepaginas, contactpaginas...)

Extended Validatie
Uitgebreide validatie volgens de zeer strenge Extended Validation richtlijnen wat betekent dat er een uitgebreid onderzoek wordt gedaan naar de identiteit en de betrouwbaarheid van de persoon of bedrijf achter de domeinnaam. De bedrijfsgegevens worden uiteraard ook opgenomen in het certificaat.
Een EV certificaat zorgt ervoor dat de adresbalk groen kleurt.
voorbeeld:
ssl EV groene adresbalk
De groene adresbalk zorgt er voor dat uw bezoekers in één oogopslag zien dat uw website veilig en betrouwbaar is en de mensen erachter volledig gecontroleerd zijn.
Door deze procedure kan de uitgifte van een EV certificaat enkele weken duren en is de prijs ook hoger.
Deze zijn het best geschikt voor sites waar fraude gevoelige informatie (Credit card gegevens, paypal betalingen) worden doorgestuurd. (bijv. sites van financiële instelling en webshops)

Wenst u een EV certificaat maar schrikt de procedure en/of wachttijd u af. Wij helpen u graag hiermee en zorgen voor een gratis Domein gevalideerd certificaat tot de EV procedure afgerond is.

Garantie voor eindgebruikers

De uitgevers van SSL Certificaten bieden eindgebruikers een bepaalde garantie om hen te beschermen tegen onterecht uitgegeven SSL Certificaten. Het garantiebedrag is het maximale bedrag wat aan eindgebruikers uitgekeerd wordt indien zij aantoonbare schade ondervinden van verkeerd uitgegeven certificaten.

ssl certificaten